Verkeersongevallen

De meeste letselschadezaken hebben betrekking op slachtoffers van verkeersongevallen. Het aantal mensen dat als automobilist, motorrijder, fietser of voetganger betrokken is bij een verkeersongeval neemt niet af. Naast lichamelijke en emotionele gevolgen heeft een verkeersongeval geregeld ook ingrijpende financiƫle gevolgen voor het slachtoffer.

Gemotoriseerde voertuigen zijn verplicht zich tegen aansprakelijkheid te verzekeren. De gesprekken over aansprakelijkheid en de hoogte van uw schadevergoeding worden daarom met de verzekeraar gevoerd.

De zogenoemde ongemotoriseerde verkeersdeelnemers, zoals voetgangers en fietsers, zijn zeer goed beschermd door de wet. Ook wanneer u bijvoorbeeld zelf schuld heeft of de wederpartij is doorgereden hebt u in de meeste gevallen nog steeds recht op schadevergoeding.

Ook inzittenden van een auto of opzittenden van een motor die letsel oplopen terwijl een andere verkeersdeelnemer daar niet voor aansprakelijk is kunnen alsnog schadevergoeding ontvangen van de verzekeraar van de eigenaar van de auto of motor mits deze een zogenaamde SVI (schadeverzekering inzittenden) of SVO (schadeverzekering opzittenden) heeft afgesloten.

Bent u slachtoffer geworden van een verkeersongeval? Falex Letselschade staat voor u klaar!

Wij claimen kosteloos uw schade! Contact

Wacht niet langer met het inschakelen van juridische hulp